Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

İlk olarak, Enfeksiyon, vücudun bir mikroorganizma tarafından invaze edilmesi sonucu oluşan durum. Bunun yanı sıra Enfeksiyon hastalıkları, bu mikroorganizmaların vücudun farklı bölgelerinde oluşturduğu hastalıklardır. Ve ayrıca Klinik mikrobiyoloji ise, enfeksiyon hastalıklarının tanısı, tedavisi ve önlenmesi için kullanılan mikrobiyolojik yöntemlerin incelendiği bir alandır. Sonuç olarak bu konularla ilgilenen uzman doktor da Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji uzmanı. Enfeksiyonlar, genellikle bakteriler, virüsler, mantarlar ve parazitler gibi farklı mikroorganizmalar nedeniyle oluşuyor. Her enfeksiyon tipi, farklı belirtiler ve tedavi yöntemleri gerektiriyor. Örneğin, bir bakteriyel enfeksiyonu antibiyotiklerle tedavi ederken, bir viral enfeksiyon genellikle doğal yollarla atlatılıyor. Klinik mikrobiyoloğumuz, enfeksiyon hastalıklarının tanısı için laboratuvar testlerini kullanıyor. Bu testleri, enfeksiyonun hangi mikroorganizma tarafından oluştuğunu tespit etmek için kullanıyoruz. Bu bilgi, doğru tedavi yönteminin belirlenmesinde önemli. Örneğin, bir bakteriyel enfeksiyonu antibiyotiklerle tedavi ederken, bir viral enfeksiyon genellikle doğal yollarla atlatıyorsunuz. Bunun yanında Enfeksiyonların önlenmesi için de bazı önlemler almamız gerekiyor. Örneğin, hijyen kurallarına uymak, aşılar yaptırmak ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek enfeksiyonların önlenmesinde önemli.

Enfesiyon hastalıkları neler

En sık karşılaştığımız enfeksiyon hastalıklarından bazıları şunlar
  • Soğuk algınlığı ve grip: Bu hastalıklar virüsler nedeniyle oluşuyor ve en sık gördüğümüz enfeksiyon hastalıklarından biri.
  • Boğaz enfeksiyonları: Boğazda oluşan iltihaplar, genellikle bakteriler veya virüsler nedeniyle ortaya çıkıyor
  • Solunum yolu enfeksiyonları: Akciğerlerde oluşan iltihaplar, genellikle bakteriler veya virüsler nedeniyle ortaya çıkıyor
  • İdrar yolu enfeksiyonları: İdrar yollarında oluşan iltihaplar, genellikle bakteriler nedeniyle ortaya çıkıyor.
  • Deri enfeksiyonları: Deride oluşan iltihaplar, genellikle bakteriler, mantarlar veya virüsler nedeniyle ortaya çıkıyor.

Enfeksiyon hastalıkları nasıl tedavi edilir

Enfeksiyon hastalıkları, vücudunuzun bakteri, virüs, mantar veya parazitler gibi dış etkenlerin saldırısına uğraması sonucu ortaya çıkan bir tür hastalık. Bu sebeple tedavi de, enfeksiyonun nedenine göre değişiyor. Örneğin, bakteriyel enfeksiyonları antibiyotiklerle tedavi ediyoruz. Ancak, virüs enfeksiyonları genellikle vücudumuz tarafından kendiliğinden yeniliyor. Aşağıda enfeksiyon hastalıklarının nasıl tedavi edildiği hakkında daha fazla bilgi veriyoruz.

Bakteriyel Enfeksiyonlar

Bakteriyel enfeksiyonları, antibiyotiklerle tedavi ediyoruz. Çünkü antibiyotikler, bakterilerin büyümesini veya üremesini durduruyor. Antibiyotik tedavimiz, enfeksiyonun yerine ve ciddiyetine göre değişebiliyor. Örneğin, hafif bir enfeksiyon için birkaç gün boyunca düşük doz antibiyotik veriyoruz. Ancak daha ciddi bir enfeksiyon için daha uzun bir süre ve daha yüksek doz antibiyotik almanız gerekiyor.

Virüs Enfeksiyonları

Virüs enfeksiyonları, genellikle vücudumuz tarafından kendiliğinden yeniliyor. Ancak, bazı virüs enfeksiyonları için antiviral ilaçlar mevcut. Örneğin, grip veya herpes gibi virüs enfeksiyonları için antiviral ilaçlar kullanıyoruz. Ayrıca, semptomları rahatlatmak için ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar tavsiye ediyoruz.

Fungal Enfeksiyonlar

Mantar enfeksiyonları, genellikle antimikotik ilaçlarla tedavi ediyoruz. Örneğin, ciltte oluşan mantar enfeksiyonlarınız için topikal (dışarıya sürülen) antimikotik ilaçlar kullanıyoruz.  Ancak iç organlarınızda oluşan mantar enfeksiyonları için oral (içe alınan) antimikotik ilaçlar kullanıyoruz.

Paraziter Enfeksiyonlar

Paraziter enfeksiyonları, genellikle antiparaziter ilaçlarla tedavi ediyoruz. Örneğin, sıtma gibi. Özel Yaşam Hastanesi Kırıkkale Enfeksiyon doktoru geniş imkanlara sahip. Hem yatarak hem de ayaktan tedavilerinizde tüm tahlilleri yapan laboratuvar, yataklı servis imkanı mevcut.
Yazışmayı Başlat
💬 Yardım mı lazım?
Scan the code
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?