Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

EMG (Elektronöromyografi)

Öncelike, EMG (Elektronöromyografi) kaslarınızın elektriksel aktivitesini ölçmek için kullandığımız bir yöntem. Kısaca, elektrotlar aracılığıyla kas dokunuzun elektriksel aktivitesini ölçüyoruz. Çünkü kasınızın sağlıklı olup olmadığını veya belirli bir hastalık veya rahatsızlık sırasında meydana gelen değişiklikleri en garantili anlayabildiğimiz yöntem bu.

Sonuç olarak EMG testlerini, sinir sisteminizdeki problemlerin tespit edilmesi ve tedavi edilmesi için kullanıyoruz. Ayrıca bu yöntemi sporcu performansını da ölçmek için kullanılabiliyoruz.

  • Emg elektronöromyografi  iki bölümden oluşan bir tetkik. Kas ve sinirlerinizi inceler.

  • Birinci olarak; iletim çalışmasında sinirlerinizin ne kadar hızla iletim yaptığını hesaplanıyor. Bunu kaslarınızın üzerine yerleştirdiğimiz elektrotlarla, ilgili sinirize çok hafif bir elektriksel uyarım vererek yapıyoruz.

  • İşlemin size hiçbir zararı yok. Sadece kalp pili olan hastalarımızda bu tetkik kalpte ritim bozukluğuna (aritmi) neden olabileceği için yapmıyoruz.

  • İkinci olarak, çok ince, özel olarak yapılmış, sadece bir hastamıza kullanılıp sonra attığımız “disposable” iğneler kullanıyoruz. Bu şekilde kaslarınıza iğne ile girerek bu kasların aktivitesine bakıyoruz. 
     

EMG yi Hangi Hastalıkların Tanısı İçin Yapıyoruz

  • Bel ve boyun fıtıkları, kas hastalıkları, motor nöron hastalığı, nöropatiler, sinir sıkışmaları gibi ön tanısı olan hastalara uygulanır

  • Periferik ve kranial sinir yaralanmaları

  • Periferik sinir sıkışmaları (tuzak nöropatiler, karpal tünel sendromu, kübital tünel sendromu,tarsal tünel sendromu vs.).

  • Boyun ve bel fıtıkları teşhisi

  • Periferik ve kranial sinirlerin fonksiyonlarını bozabilen hastalıklar (şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, tiroid disfonksiyonları vs.)

  • Yüz felçi teşhis ve takibi

  • Kas hastalıklarının teşhisi (myopati vs.)

  • Kas-sinir kavşağı hastalıklarının teşhisi (myasteni gravis vs.)

  • Kas erimeleriyle giden omurilik hastalıklarının teşhisi (ALS, polio vs.)

Hastanemizde gün beklemeden, bir gün içinde EMG işleminizi yapıp aynı gün raporluyoruz

EMG (Elektronöromyografi) yapılacak hastalarımızın dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar

  1. İşleminiz öncesinde doktorunuz size özel bir hazırlık listesi veriyor. Bu listeye uymayı unutmayın.
  2. Vücudunuzda elektrik sinyallerinin ölçüldüğü bir test. Bu nedenle, işlem sırasında metal takılarınızı çıkarmanız gerekiyor. Bileklikleriniz, küpeleriniz ve diğer metal takılarınız için geçerli.
  3. Doktorunuz elektrotları vücudunuzun belirli bölgelerine yapıştıracak. Bu nedenle, ciltteki tüylerinizin uzun olmamasına dikkat edin ve bu konuda doktorunuza danışın.
  4. işleminiz sırasında, doktorunuz size belirli hareketler yaptıracak. Bu hareketlerin size rahatsızlık vermemesi için, işlem sırasında rahat bir pozisyon bulmaya çalışın.
  5. Doktorunuz size belirli ilaçlar verebiliyor. Bu ilaçların yan etkilerini doktorunuzdan öğrenin ve bu konuda endişe etmeyin.
  6. EMG işlemi sonrasında, doktorunuz size özel tavsiyeler verecek. Bu tavsiyeleri dikkate alın ve doktorunuzun önerilerini uygulayın.
  7. EMG işlemi sırasında ve sonrasında herhangi bir sorunuz veya endişeniz olursa, doktorunuzla iletişim kurmayı unutmayın.

İlgili Bağlantı : Özel Yaşam Hastanesi Nöroloji Doktoru

Sinir Sıkışması

Sinir sıkışması, sinirlerinizin sıkışması veya sıkıştırılması sonucu oluşan bir durum ve sıklıkla eller, ayaklar, bilekler veya boyunda meydana geliyor. Bu durum, genellikle ağrı, uyuşma, karıncalanma ve hatta güçsüzlük gibi semptomlarla kendini gösterir.

EMG (Elektromiyografi), kas aktivitenizi ölçmek için kullandığımız bir testtir. Bu testi, sinir sıkışması tanısı koymak için de kullanıyoruz.

Sinir sıkışması tanısı almanız, yaşam kalitenizi önemli ölçüde etkileyebilir ve uzun vadede ciddi sağlık sorunlarınıza neden olabiliyor. Bu nedenle, bu durumda bir nöroloji uzmanına danışmanızı ve uygun tedaviyi almanızı öneriyoruz. Burada önemli olan çoğu hastalık gibi sinir sıkışmasında da erken teşhis. Hastalığın ilk aşamasında basitçe tedavi edebiliyoruz. Oysa ilerlemiş bir sinir sıkışmasında tek çaremiz sinir sıkışması ameliyatı!

Örneğin, sinir sıkışması erken dönem tedavisini genellikle konservatif yöntemlerle yapıyoruz. Bu yöntemler arasında istirahat, fizik tedavi, masaj, egzersiz ve ağrı kesiciler bulunuyor.

Sinir sıkışması, genellikle tekrarlanan hareketler, yaralanmalar veya diğer tıbbi durumlar nedeniyle oluşabiliyor. Bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Örneğin ofisinizde çalışırken dirseğinizi uzun süre masaya dayamamaya dikkat edin.

Karpal Tünel Sendromu nedir

Sinir Sıkışması Hastalıkları

Günümüzün hızlı tempolu yaşamı, sinir sıkışması rahatsızlıklarımızın artmasına neden oluyor. Sinir sıkışması, sinirlerimizin etrafındaki dokuların baskı altında kalması sonucu oluşan bir rahatsızlık. Sinir sıkışması belirtileri arasında ağrı, uyuşma, karıncalanma, güçsüzlük ve kas spazmları yer alıyor

Sinir sıkışması rahatsızlıkları, vücudumuzun farklı bölgelerinde ortaya çıkabilir. İşte, sinir sıkışması hastalıkları isimleri ve belirtileri:

  1. Karpal Tünel Sendromu: Bu rahatsızlık el bileğinizde oluşur ve genellikle tekrarlayan hareketler nedeniyle ortaya çıkar. Karpal tünel sendromu, elde uyuşma, ağrı ve güçsüzlüğe neden olabilir.
  2. Sıkışma Radikülopati: Bu rahatsızlık omurganın farklı bölgelerinde oluşabilir ve omurgadaki sinirlerin sıkışması sonucu meydana gelir. Belirtileri arasında ağrı, uyuşma ve kas güçsüzlüğü yer alır.
  3. Tarsal Tünel Sendromu: Bu rahatsızlık ayak bileği bölgesinde oluşur ve ayakta uyuşma, ağrı ve güçsüzlüğe neden olabilir.
  4. Ulnar Sinir Sıkışması: Bu rahatsızlık dirseğinizde oluşur ve elinizde uyuşma, karıncalanma ve kas güçsüzlüğüne neden olabilir.
  5. Skapüler Kanatlanma: Bu rahatsızlık omuz bölgenizde meydana gelir ve omuzda ağrı, kas güçsüzlüğü ve hareket kısıtlılığına neden olabilir.
 
Yazışmayı Başlat
💬 Yardım mı lazım?
Scan the code
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?