Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Manyetik Rezonans

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi MR ( EMAR ) cihazı. Kısacası çok gelişmiş bir cihazımız var. Özetle 2017 Model , 1,5 tesla, kapalı bir mr. Ama merak etmeyin, kapalı alan korkunuz varsa açık mr aramanıza gerek yok. Anestezili mr ile korkunuzu beraber yeniyoruz. Üstelik açık mr cihazında görüntü yeterli çözünürlükte olmuyor ve bazen doktorunuz açık mr görüntüleriyle tanı koyamıyor.

Ankara mr merkezlerine gitmenize de gerek yok. Çünkü üstün cihazımız ve tecrübeli teknisyenlerimiz ihtiyacınız olan bütün mr çekimlerini yapabiliyor. Mr çekim ücreti olarak da Ankara özel hastane ve Ankara görüntüleme merkezi MR çekim ücretlerinden her zaman daha uygun fiyatlarla hizmet veriyoruz. Yani Emar ücreti oldukça uygun.

MR Çekimleri

Örneğin ,

  1. T1 ağırlıklı MR: Vücudunuzun iç yapısının detaylı bir görüntüsünü elde etmek için kullanıyoruz. Bu sayede doku ve organlarınızın görüntüsünün netliğini arttırıyoruz
  2. T2 ağırlıklı Vücudunuzun iç yapısının su miktarını veya sıvı seviyesini ölçmek için kullanıyoruz. Bu sayede organ ve dokularınızın sıvı seviyelerini ölçüyoruz.
  3. Diffüzyon MR: Vücudunuzun iç yapısındaki sıvı veya gaz miktarını ölçmek için kullanıyoruz. Bu sayede doku ve organlarınızın sıvı veya gaz miktarını ölçüyoruz.
  4. Perfüzyon MR: Vücudunuzun iç yapısındaki kan akımını ölçmek için kullanıyoruz. Bu Bu sayede doku ve organlarınızın kan akımını ölçüyoruz.
  5. Spektroskopik MR: Vücudunuzun iç yapısındaki kimyasal bileşenleri ölçmek için kullanıyoruz. Bu sayede, doku ve organlarınızın kimyasal bileşenlerini ölçüyoruz.

Eklem MR gibi çok bilinen MR çekimlerinin yanı sıra

  1. Bireysel Manyetik Rezonans (IMR): Vücudunuzun belirli bölümlerinin detaylı görüntülenmesi için kullanıyoruz. Örneğin, beyin, spinal kord veya eklemler gibi belirli bölümlerin görüntülenmesi için.
  2. Fonksiyonel Manyetik Rezonans (fMR): Beyin aktivitenizi ölçmek için kullanıyoruz. Bu sayede beyin işlevleriniz hakkında bilgi ediniyoruz. Örneğin, hafıza, dikkat veya dil işlevleri gibi beyin işlevlerinizin nasıl çalıştığı.
  3. Manyetik Rezonans Angiyografi (MRA): Damarlarınızı görüntülemek için kullanıyoruz. tekniktir. Bu sayede damar tıkanıklıklarınızı veya anevrizmalar gibi sorunlarızı tespit ediyoruz.
  4. Manyetik Rezonans Spectroscopy (MRS): Vücudunuzun içindeki maddelerin analizi için kullanıyoruz. Örneğin beyin tümörleriniz, beyin enflamasyonlarınız veya kanser gibi hastalıklarınızın tespit edilmesinde.
  5. Diffüzyon Manyetik Rezonans (DMR): Vücudunuzun içindeki su moleküllerinin hareketini ölçmek için kullanıyoruz. Örneğin beyin travmalarınız, beyin tümörleriniz veya multiple skleroz gibi hastalıklarınızın tespit edilmesi
  6. İlaçlı MR” (magnetik rezonans) teknolojisi, vücudunuzun iç yapısını görüntülemek için kullanıyoruz. Bu sayede vücudunuzun içine damar yoluyla verdiğimiz bir ilaç (kontrast madde) ile yapıyoruz. Örneğin, tümörlerinizin yerini ve boyutunu daha iyi belirlemek.

Bunun yanı sıra diğer radyolojik yöntemlerden daha hassas ve doğru sonuçlar veriyor. Ancak, ilaçlı MR yöntemini sadece belirli durumlarda yapıyoruz

Gibi spesifik, tanıya dönük MR çekimlerini de yapabiliyoruz.

MR (EMAR ) İncelemesinde Hazırlık ve İnceleme Süreci 

  • MR için ekstra bir hazırlığa gerek yok. Aksine bir uyarı yapılmadıkça yemeklerinizi yiyip ilaçlarınızı alarak gelebiliyorsunuz.
  • MR çekiminiz için tıbbi geçmişiniz ile ilgili bir form doldurmanız gerekiyor. Ayrıca üzerinizde bulunan manyetik alandan etkilenecek, saat, kredi kartı, metal eşya vs. malzemeleri MR odasına girmeden önce çıkartmak zorundasınız.
  • Eğer mesaneniz doluysa aksi söylenmedikçe çekim öncesi mesanenizi boşaltmanız gerekiyor.
  • İnceleme süresi çekim bölgesi ve hastalığınıza göre değişmekle birlikte 5 ile 45 dakika arasında sürüyor diyebiliyoruz.  Bu süre içinde hareketsiz kalmanız gerektiğini unutmayın. Çünkü en küçük bir hareketinizin bile EMAR görüntülerinizi bozacağını söylemeliyiz.
  • Bazı durumlarda görüntü kalitenizi iyileştirmek ve tanının güvenliğini arttırmak için özel tasarlanmış MR kontrast ajanlar kullanabiliyoruz. Bu sayede MR görüntülerinizin detaylarını netleştiriyoruz. Halk arasında bu çekime ilaçlı çekim deniliyor.

MR ( EMAR ) Çekimini Hangi Durumda Yapıyoruz

  • Vücudunuzun değişik bölgeleri için değişik amaçlarla uygulayabiliyoruz. En çok Migren, baş ağrısı, nörolojik rahatsızlıklarda, beyin tümöründen şüphelendiğimiz hastalarımızda bu tetkikten yardım alıyoruz. Ayrıca, epileptik nöbet geçiren hastalarımızda, göz, kulak, çene eklemi problemi olan hastalarımızda, omurga problemi, disk kaymaları ve disk fıtıklarında, omuz, diz gibi eklemler ve bağların değerlendirilmesinde, spor yaralanmalarında, kalp hastalıklarında, göğüs ve karın iç organ rahatsızlıklarında, kemik yapı rahatsızlıklarında MR değerlendirme yapıyoruz. Çünkü 1,5 tesla gücünde bir Mr cihazıyla bu hastalıklara kesin tanı koymamız mümkün oluyor. Bunların yanı sıra;
  • Beyin, göz, iç kulak ve kulak yapıları Hipofiz, çene eklemi, beyin atardamar ve toplardamar sistemleri gibi kafa bölgesine yönelik incelemeler
  • Boyun yapısı, gırtlak, yutak, tükürük bezleri, dil ve çevre yapıları, Akciğerler, kalp ve kalple ilişkili büyük damarlar
  • Karın içi organlar, alt karın bölgesi
  • Boyun, sırt ve bel bölgesi omurga patolojileri
  • Omuz, kol, dirsek, el bileği, el, kalça, uyluk, diz, bacak, ayak bileği ve ayak gibi uzuvların ve eklemlerin incelemeleri
  • Beyin ve boyun damarları anjiografi
  • MRCP, MR pyelografi
  • Kinematik incelemeler
  • Tüm vücut metastaz taraması

Gibi spesifik hastalıklara tanı koymamızda, yine  en güçlü yardımcımız 1,5 tesla MR.

Mr korkusu yaşayan ya da sağlık sorunları ile MR çektiremeyen hastalarımız için de anestezi ile Mr çekimi  yapma opsiyonumuz bulunuyor.

Mr 

Açık MR

Geleneksel MR cihazlarına göre daha açık bir tasarıma sahip olan açık MR, klostrofobisi olan ve ağır kilolu hastalarımız için daha rahat bir seçenek olabiliyor.

Örneğin çocuklar, yaşlılar, hamile kadınlar ve fiziksel engelliler gibi belirli hasta grupları için de uygun bir seçenek gibi görünse de Açık MR cihazlarının manyetik alan gücü, genellikle 0.2 ile 0.5 tesla arasında. Bu yüzden , geleneksel MR cihazlarına göre daha düşük bir manyetik alan gücüne sahip. Kısacası tedavinizi yapacak hekimin eline çok net bir görüntü geçmiyor. Biz bunun yerine 1,5 tesla gücünde, çok daha ayrıntılı görüntü alabildiğimiz cihazımızda anestezi ile mr yaptırmanızı öneriyoruz.

Çocuklarda MR

Biz büyükler kadar olmasa da çocuklarda da bazı hastalıkların tanısı için mr görüntülerine ihtiyaç duyuyoruz. Çocuğumuz çekim süresince hareketsiz kalabiliyorsa extra bir şey yapmaya gerek kalmıyor. Ancak hareketsizliğini sağlayamıyorsak anestezili mr opsiyonunu kullanıyoruz.

Ayrıca, çocuğumuz sadece mr gürültüsü ya da mr seslerinden rahatsız olduğu için korku yaşıyorsa mr cihazımızın sessiz çalışma moduna sahip olması sayesinde anesteziye gerek kalmadan da Çocuk mr çekimi yapabiliyoruz.

Bebeklerde MR

Maalesef bebeklerimizin bazı hastalıklarına tanı koyabilmek için mr çekimi kaçınılmaz olabiliyor. 

Örneğin;

  1. Beyin hastalıkları: Bebeklerde MR, beyindeki tümörler, kanama, enfeksiyon, hidrosefali, serebral palsi, epilepsi, hipoksi ve diğer beyin hastalıklarını teşhis etmek için kullanılır.

  2. Omurga hastalıkları: Bebeklerde MR, omurganın herhangi bir bölgesindeki anomaliyi tespit etmek için kullanılır. Omurilikteki anormallikler, kistler, tümörler, skolyoz, dejeneratif disk hastalığı gibi durumlar MR ile tespit edilebilir.
  3. Göğüs hastalıkları: Bebeklerde MR, akciğer hastalıkları, plevral efüzyon, pnömotoraks ve diğer göğüs hastalıklarını teşhis etmek için kullanılır.
  4. Karın hastalıkları: Bebeklerde MR, karın bölgesindeki organlarda herhangi bir anormalliği tespit etmek için kullanılır. Böbrek hastalıkları, karaciğer hastalıkları, pankreatit, tümörler, kistler gibi durumlar MR ile teşhis edilebilir.

Tüm bu emar çekimlerini üstün teknolojiye sahip mr cihazımız ve tecrübeli mr teknisyenlerimiz sayesinde yapabiliyoruz. Gerekli durumlarda anestezi uzmanımız Burak Aktan hocamız bizzat mr odasına kadar girerek ihtiyacı olan hastalarımıza yardımcı oluyor. 

Yazışmayı Başlat
💬 Yardım mı lazım?
Scan the code
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?