Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Nöroloji, Sinir sisteminin anatomik ve fizyolojik özelliklerini, bozukluklarını ve klinik sendromlarını inceleyen bilim dalı.

Öncelikle günümüzdeki bilimsel gelişmeler, doğal olarak nörolojiye de yansımış durumda. Bu da nörolojinin alt bölümlerini ortaya çıkardı. Bu yapılanmayı ancak İyi organize olmuş nöroloji bölümleri oluşturabiliyor. Ve Çeşitli nörolojik hastalıklarınızın tanı ve tedavilerini ancak bu işbirliğini gerçekleştirebilen nörolog grubu tarafından, en iyi şekilde yapılıyor.

Sonuç olarak Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi Nöroloji bu anlayışla yoluna devam ettiği için, donanımlı bir nöroloji kliniği olabildi.

Nöroloji Bölümümüz

Doğal görevimiz poliklinik ve yatarak tedavi hizmetlerimiz. Özel Yaşam Hastanesi Kırıkkale Nöroloji doktoru Ayşe Yıldız Nörolojik tüm hastalıklarınızın tanı ve tedavisinde hizmet veriyor.

Bunun dışında, özellikle baş ağrısı tedavisinde etkili bir yöntem olan sinir blokajı tedavileri uyguluyoruz. Bu tedavileri yaparken de gerektiğinde Tıbbi Görüntüleme, Beyin ve Sinir Cerrahisi ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümleri ile yakın işbirliği içinde oluyoruz. Bu bölümlerle beraber yapılan çalışmalar sayesinde hastalarımızın tanı ve tedavilerinde başarı yakalıyoruz

Çoğunlukla el ve ayak uyuşmaları gibi şikâyetlerle ortaya çıkan nöropati sinir sıkışmaları ve bel, boyun fıtığı vb durumların tanısında yardımcı bir tanı yöntemi olan elektromiyonörografi (EMG) tetkikini kliniğimizde sıra ve gün beklemeden yapıyoruz.

Yine, Epilepsi hastalığı başta olmak üzere bazı nörolojik hastalıkların tanısı, ayırıcı tansı  ve izlemi amacı ile kullanılan (elektroensafolografi) EEG tetkikini de kliniğimizde gün ve sıra bekletmeden yapıyoruz.

Ayrıca, Son teknoloji Magnetik rezonans görüntüleme (MRG), Bilgisayarlı tomografi (BT), Ekokardiyografi, Ekstrakranial doppler gibi tetkikler nörolojik hastalıkların tanısını koymak ve tedavi planı yapmak için hastanemizde gün ve sıra beklemeden uygulanıyor.

Akut Nörolojik hastalıklar olan Koma, ilerleyici inme, sık tekrarlayan nöbetler gibi hasta yaşamını tehlikeye sokan ciddi durumlarda da hastalarımızın takip ve tedavisini ikinci basamak yoğun bakım ünitemizde multidisipliner yaklaşımla sürdürüyoruz

Nöroloji Bölümünün İlgilendiği Hastalıklar

Baş ağrıları (Migren, Gerilim baş ağrısı vb)

Beyin damar hastalıkları (Beyin kanamaları, Beyin damar tıkanıkları vb)

Vertigo (Baş dönmesi)

EPİLEPSİ (SARA)

Hareket bozuklukları (Parkinson hastalığı, tremor vb)

Demiyelinizan hastalıklar (Multipl Skleroz vb)

Periferik sinir hastalıkları (Nöropatiler, sinir sıkışmaları vb)

Kas ve sinir kas kavşağı hastalıkları (Myastenia Gravis vb)

Nevraljiler (Trigeminal nevralji vb)

Demanslar (Alzheimer hastalığı vb)

Uyku Hastalıkları (uykusuzluk, aşırı uyuma hali vb)

Beyin ve omurilik tümörleri ve iltihaplanmalar

Nörolojik tetkikler

Beynimizin ve sinir sistemimizin işleyişini anlamak için yaptığımız testler. Bu testler, nörolojik bir rahatsızlık şüpheniz için önemli. Ayrıca nörolojik bir rahatsızlık öyküsü olan kişilerde de rutin kontrol amaçlı yapılabiliyoruz.

Nörolojik tetkiklerin çeşitli tipleri var ve doktorumuz, semptomlarınıza ve sağlık durumunuza göre hangi tetkikleri isteyeceğine karar veriyor. Bu tetkikler teşhis ve tedavi sürecinizde önemli bir rol oynuyor.

İşte bazı yaygın nörolojik tetkikler:

  1. Beyin görüntüleme testleri: Beyninizin yapısını ve işlevlerini gösteren görüntüler elde etmek için kullanıyoruz. Bu testler arasında manyetik rezonans görüntüleme (MRI) ve bilgisayarlı tomografi (BT) taramaları bulunur.
  2. Elektroensefalogram (EEG): Beyninizin elektriksel aktivitesini ölçen bir test. Bu testi, epilepsi gibi nörolojik bozukluklarınızın teşhisi ve tedavisi için kullanıyoruz.
  3. Beyin dalgası testleri: Beynin dalgalarınızı ölçmek için kullanıyoruz. Bu testler arasında magnetoensefalografi (MEG) ve pozitron emisyon tomografisi (PET) bulunuyor
  4. Sinir ileti testleri: Sinirlerin ileti hızını ölçmek için kullanılır. Bu testler, sinir hasarı veya kas zayıflığı gibi sorunları teşhis etmek için önemlidir.
  5. Omurilik sıvısı analizi: Omurilik sıvısının analizi, beyin ve omurilikteki enfeksiyonlar veya diğer sorunların teşhisi için kullanılır.

Nörolojik tetkikler, sinir sistemi sağlığının korunmasında ve hastalıkların erken teşhisinde önemlidir. Bu tetkiklerin ne zaman ve hangi sıklıkla yapılacağı, doktorunuz tarafından belirlenecektir. Eğer nörolojik bir rahatsızlık şüphesi varsa veya ailesinde nörolojik bir hastalık öyküsü varsa, mutlaka bir nöroloji uzmanına başvurmak önemlidir.

Bkz : Yetişkin Yoğun Bakım

Kırıkkale Nöroloji Randevusu

Ana sayfamızda bulunan online randevu sekmesini kullanarak

0 318 212 50 00 numaramızı arayıp ardından 1 i tuşlayarak

ya da aynı numaraya WhatsApp den randevu kelimesini yazıp mesaj atarak Özel Yaşam Hastanesi Kırıkkale Nöroloji randevusu almanız mümkün.

Yazışmayı Başlat
💬 Yardım mı lazım?
Scan the code
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?