Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Ultrason Randevusu Nasıl Alınır?

Özel Yaşam Hastanesi Ultrason randevusu almak aslında çok kolay. Başka bir hastanede muayene olmuş, sadece ultrason çekimi için bizi tercih etmişseniz randevu için LİNKİ TIKLAMANIZ yeterli. Yanı sıra Özel Yaşam Hastanesi Kırıkkale doktorları sizden ultrason istemişse direkt ultrason birimimizden randevu alabilirsiniz.

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesinde çoğu işlem gibi ultrason ve renkli doppler de gün geçirmeden müracaat ettiğiniz gün çekiliyor. Aynı zamanda da raporlanıyor.

Ayrıca Özel Yaşam Hastanesi Kırıkkale Ultrason kliğimizde Uz. Dr. Cihan Kutluca tecrübesi ve bilgi birikimiyle hizmet veriyor. Özel Yaşam Hastanesi Kırıkkale gelişmiş, son teknoloji 5 adet ultrasona sahip donanımlı bir hastane. Ayrıca her bir ultrason cihazımız renkli ultrason ve 4 boyutlu.

Ultrason

Ultrason aslında bir muayene. Yani doku ve organlarınızın iç yüzeylerini görüntülediğimiz bir muayene tekniği.  Ultrasonik dalgaların vücudumuz içine gönderilmesiyle gerçekleşiyor. Bu dalgalar, vücudumuza yansıtılıyor. Böylece doku ve organlarımızın iç yapısı hakkında bilgi elde ediliyor.

Kısacası Ultrason muayenesi, hamileliğinizin takibi, bebeklerinizin sağlık durumunun kontrolü, karaciğer, böbrek, tiroid gibi organlarınızın durumunun değerlendirilmesi gibi birçok amaçla kullanıyoruz. Ayrıca, kanser ve diğer tümörlerinizin takibi için de kullanıyoruz.

İnvaziv olmayan bir yöntem olduğu için, röntgen veya bilgisayarlı tomografi gibi diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında daha az riskli ve daha az ağrılı. Ancak, ultrason muayenesi sadece yüzeysel doku ve organları görüntüleyebildiği için, daha derin yapıların incelemesinde yetersiz kalıyor.

Klinik ortamda gerçekleştiriyoruz ve uzman radyologlarımız tarafından yapılıyor. Sonuçlar, yine radyoloji uzmanlarımız  tarafından değerlendiriliyor ve raporlanıyor.

Ayrıca, kanser ve diğer tümörlerinizin takibi için de kullanıyoruz.

Hangi durumlarda ultrason gerekir?

Özellikle gebelik, karaciğer, böbrek, tiroid, prostat ve meme gibi organlarımızın durumunu değerlendirmek için sıklıkla kullanıyoruz. Ayrıca, kas ve iskelet sistemimiz ile ilgili sorunların da tespitinde ultrason muayenesini kullanıyoruz. Ayrıca non-invaziv ve güvenli bir yöntem. Ve genellikle ağrısız. Yanı sıra Geleneksel radyografi veya tomografi gibi radyasyon gerektirmiyor. Bu sebeple , özellikle gebelik döneminizde ciddi bir risk oluşturmuyor.

Vücudumuzun iç yapısını incelemeye yarayan radyolojik bir yöntem olduğunu söylemiştik. Özellikle gebeliğiniz sırasında bebeklerinizin takip edilmesinde ve karaciğer, böbrek, tiroit, meme ve pelvik organlar gibi organlarınızın sağlık durumunu değerlendirmemizde kullanıyoruz. Ayrıca kalp ve damar sisteminiz ile ilgili problemleri de tespit edebiliyoruz. Bu sebeple geniş bir yelpazede hastalıklarınızın tanısında ve takip edilmesinde kullandığımız bir radyolojik teknik. Özellikle kanser, karaciğer hastalıkları, böbrek taşları, adet düzensizlikleri gibi sağlık sorunlarınızın erken teşhis edilmesinde önemli bir yere sahip.  Aynı zamanda güvenli, ağrısız ve radyasyon içermeyen bir teknik  Bu nedenle, sağlık durumunuzun sürekli izlenmesinde ve hastalıklarınızın erken teşhis edilmesinde önemli bir yere sahip.

Renkli Doppler nedir?

Aslında bir ultrasonografi tekniği. Kısacası vücudunuzun iç yapısını ve kan akışını görüntülemek için kullanıyoruz. Özetle  dalga boylarının renklerle gösterilmesini sağlıyor. Bu sayede kalp ve damar hastalıklarınızı, kanser ve diğer sağlık sorunlarınızı daha iyi tanılayabiliyoruz. Yanı sıra diğer ultrasonografi tekniklerinden daha hassas ve detaylı sonuçlar veriyor. Özellikle kalp, böbrek, meme ve pelvik organlar gibi vücut bölgelerinizde kan akımınızın durumunu belirliyoruz.

Renkli Doppler İle Hangi Hastalıklara Tanı Koyulur?

Renkli Doppler ile tanı koyduğumuz hastalıklar

Örneğin,

Ateroskleroz (damar sertliği)

Varis (damar genişlemesi)

Tromboz (kan pıhtılaşması)

Anevrizma (damar iç duvarının kabarması)

Venöz yetersizlik (damar dönüşünün bozulması)

Gibi damar hastalıklarının tanısını koyuyor

Ayrıca Renkli Doppler, gebelikte plasenta ve fetal kalp durumunu izlenmesinde, meme kanserinde meme dokusunun değerlendirilmesinde ve prostat kanserinde prostat büyümesinin takip edilmesinde de kullanıyoruz

Sonuç olarak, Renkli Doppler non-invaziv bir yöntem olarak vasküler hastalıkların tanısında ve izlenmesinde kullanılıyor. Bu sayede, invaziv yöntemlere gerek kalmaksızın, hastalığınızın erken evrelerinde tespit edilip tedavi edilmesi mümkün oluyor.

Yazışmayı Başlat
💬 Yardım mı lazım?
Scan the code
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?