Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Akciğer Kanseri Belirtileri

  1. Aksamayan öksürük
  2. Acıyan göğüs
  3. Ses değişikliği ve nefes darlığı
  4. İştahsızlık ve kısa zamanda kilo kaybı
  5. Zayıflamadan hızlı yorulma
  6. Görünür tüberküloz lezyonları
  7. Balgamda kan
  8. Sürekli gribal belirtiler

Bu belirtilerinizin hepsi ya da ayrı ayrı başka hastalıkların belirtisi olabileceği gibi, birlikte görüldüğünde akciğer kanseri düşüncesiyle değerlendiriyoruz. Açıkçası Tanı için mutlaka bir doktora başvurmanız gerekiyor.

Akciğer kanseri tüm diğer kanser türlerinden daha tehlikeli. Kısacası uzun süre yaşam kalitemizi çok düşüren, Ölümcül bir hastalık.

Tanısını koyarken doktorlarımızın elindeki en önemli tetkik ise bronkoskopi. Öncelikle bronkoskopiyi ve kullanım alanlarını tanıyalım.

Bronkoskopi

İlk olarak Bronkoskopi Nedir? Solunum yollarımızın içini görüntülemek için kullanılan bir tıbbi yöntem. Bu yöntem, burun veya ağız yolumuzdan solunum yollarımıza giren bir fiber optik kamera aracılığıyla yapılıyor. Aynı zamanda Bronkoskopi, solunum sıkıntısı olan hastalarımızın tanısı ve tedavisi için önemli bir araç.

Bronkoskopinin Amacı: Bronkoskopiyi solunum yollarımızda bulunan tümörlerin tanısı, akciğer hastalıklarımızın teşhisi veya solunum yollarımızdaki bozuklukların nedenini belirleme gibi amaçlar için kullanıyoruz. Ayrıca, solunum yollarımızdaki mukus veya yabancı cisimlerin çıkarılması için de kullanıyoruz. Kısacası hem tanısal hem girişimsel bir cihaz.

Bronkoskopi Nasıl Yapıyoruz: Öncelikle anestezi veya sedasyon ile yapıyoruz. Bu sayede işlem esnasında hiç bir şekilde canınız yanmıyor. Ucunda kamera bulunan bir fiber optik kabloyu ciğerlerinize kadar indiriyoruz. Böylece göğüs doktoru bizzat gözüyle solunum yollarınızı görmüş oluyor.

Bronkoskopinin Yan Etkileri: Bronkoskopi, genellikle güvenli bir yöntem ve ciddi yan etkilere nadir rastlıyoruz.  Ancak, yapılan müdahaleler sonucu solunum yollarınızda ağrı veya kaşıntı gibi hafif yan etkiler oluşabiliyor. Bunlarda geçici.

Bronkoskopi Sonuçları: Bronkoskopi sonucunda, doktorumuz solunum yollarınızdaki bozuklukları veya tümörleri belirleyebiliyor ve gerekli olan müdahaleyi yapabiliyor. 

İlgili bağlantı : Check up

Akciğer kanseri tedavisi

En Etkili Yöntemler ve Prognozlar

Akciğerlerimiz vücudumuzun en önemli organlarından biri ve kanserinin tedavisi için birçok farklı yöntem var. 

Kemoterapi: Bu tedavi yöntemi, kanser hücrelerini öldüren ilaçların vücuda verilmesi ile gerçekleşiyor. Kemoterapi, akciğer kanserinin ileri evrelerinde ve cerrahi müdahale ile birlikte kullanıldığında en etkili sonuçları veriyor.

Radyasyon tedavisi: Bu yöntem, kanser hücrelerini öldürmek için radyasyon kullanılmasına verilen ad. Radyasyon tedavisi, akciğer kanseri tedavisinde cerrahi müdahale ile birlikte veya tek başına kullanılabiliyor. 

Cerrahi müdahale: Bu tedavi yöntemi, kanserli dokunuzun veya tümörlerinizin cerrahi olarak çıkarılması. Akciğer kanseri tedavisinde en yaygın olan cerrahi yöntemler arasında lobektomi (bir akciğer lobunuzun çıkarılması) ve pneumonectomy (tüm akciğerinizin çıkarılması) bulunuyor.

Targeted terapi: Bu tedavi yöntemi, kanser hücrelerinin özelliklerini hedef alır ve sadece onları etkiler. Bu sayede diğer sağlıklı hücrelere zarar verilmeden kanser hücreleri yok edilir.

Prognoz: Akciğer kanseri tedavisinin başarısı, hastalığın evresine, hastanın genel sağlık durumuna ve tedavinin ne kadar erken başlandığına bağlıdır. Erken teşhis ettiğimizde akciğer kanserinizin tedavi şansının çok daha yüksek olduğunu unutmayın.

Kısacası ne kadar erken teşhis o kadar kolay tedavi! 

Kırıkkale Akciğer kanseri doktorları arasında Uz. Dr. Aysel Abbasova tanı ve tedavi konusunda oldukça başarılı bir hekim. Kırıkkale Göğüs doktoru olarak hastanenin donanımı, kendisinin bilgi ve tecrübesi ile hastalarına yardımcı oluyor. Özel Yaşam Hastanesi Kırıkkale göğüs hastalıkları kliniğimiz her zaman yanınızda.

Bilgi ve randevu için : DR. AYSEL ABBASOVA

Yazışmayı Başlat
💬 Yardım mı lazım?
Scan the code
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?