Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Sinir Blokajı Tedavisi, uzun süren ve diğer tedavi yöntemlerine cevap vermeyen ağrılarınız için etkili bir yöntem. Baş ağrılarınız başta olmak üzere, birçok ağrı türüne modern ve pratik çözüm getiren bir işlem. Çünkü ağrıya sebep olan siniri direkt etkisiz hale getiriyoruz.

Sinir blokajının amacı

Ağrınızı ileten sinir liflerinize uzun süreli etki gösteren lokal anestezik maddeler enjekte ediyoruz. Özellikle migren ve küme tipi gibi baş ağrılarınızda çok etkili. Yanı sıra trigeminal nevralji gibi kronik ve şiddetli ağrılarınızın da tedavisinde oldukça etkin sonuçlar elde ediyoruz. Ama bir yandan da bu tedavinin gerçek sebebi ortadan kaldırmadığını aklımızda tutmamız gerekiyor.

Sinir Blokajı ile Migren Tedavisi

Migren, yaşınıza ve cinsiyetinize bağlı olarak, farklı seyredebiliyor. Menopoz dönemine giren kişilerde ve erkeklerde migren atakları daha seyrek ve hafif geçebiliyor. Hormonal değişimler yaşayan genç kadınlarda ise ataklar ağır olabiliyor. Bu hastalarda ilaçlar, bazen ağrıyı kesmek için yeterli olmayabiliyor. Kronik ya da gerilim tipi baş ağrısından şikâyetçi kişilerde de ilaç tedavisi bazen yetersiz kalabiliyor. Blokaj Tedavisi, bu hastaların günlük yaşam kalitesini artırmak için ideal tedavi seçeneğidir.

Sinir Blokajı Nasıl Etki Eder

Ağrının geçtiği sinir yollarının bloke edilmesi, sinirlerin uyarılmasını azaltıyor. Böylece hem daha az ağrı atağı yaşamış oluyorsunuz hem de yaşanan ağrıların şiddeti azalıyor. Sinir blokajı yaptığımız hastalarımız, tedaviden sonra ağrılarının normal düzeyde seyrettiğini ve oldukça nadir yaşandığını söylüyor.

Sonuç olarak, ağrının kaynağı olan sinirin ya da sinir gruplarının etkinliğini azaltmak için ilaç verilerek yapıyoruz. Ağrının sebebi olan bir fiziksel problemin çözümü olmayabiliyor, ancak ağrının şiddetini azaltabiliyor ve hastanın yaşam kalitesini arttırıyor.

Blokaj tedavisinin birçok çeşidi var ve bu tedavi yöntemleri, ağrının kaynağına göre değişebiliyor. Örneğin, bel ağrısı olan bir hastada lomber epidural blokaj uygulanabiliriz, buzulcuk etkisi yaratıp ağrıyı azaltır. Diğer bir örnek, kol ağrısı olan bir hastada brakial plexus blokajı uygulanabiliriz, bu da omurga üzerinde bulunan bir sinir grubunu etkisiz hale getirir.

Diğer ağrı tedavisi yöntemleriyle birlikte veya tek başına uygulanabilir. Blokaj Tedavisi, genellikle doktor tarafından yapılır ve genellikle birkaç saat içinde yapılır. Ancak bazı durumlarda, birkaç seans gerekebilir ve bu tedavi, birkaç hafta sürebilir.

Blokaj tedavisi, genellikle ağrının şiddetini azaltır ve hastanın yaşam kalitesini arttırır. Ancak bu tedavinin de birçok yan etkisi olabilir ve bu nedenle doktor tarafından dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Yazışmayı Başlat
💬 Yardım mı lazım?
Scan the code
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?